sobota, 19 lipca 2014

Przekąska serowo- boczkowa

Witam! proponuję przekąskę na piknik lub nad wypady nad rzeką.


 Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
30 dag boczku wędzonego -plastry
30 dag sera żółtego -plastry
ketchup
przyprawy

Ciasto rozkładamy. Smarujemy ketchupem wg. uznania i smaku. Nakładamy plasterki sera żółtego i boczku wędzonego ( ja użyłam boczek wędzony rolowany) dodajemy przyprawy( lubczyk, pieprz, sól, natka pietruszki). Zwijamy całość w rulonik i kroimy na plastry o grubości ok. 1 cm. Gotowe dajemy na blaszkę, na papier do pieczenia. Pieczemy ok. 50 min. do uzyskania złocistego koloru ciasta.Smacznego!








1 komentarz:

  1. Wygląda bardzo smakowicie. Musze sobie kiedyś ją zrobić. Pozdrawiam :) http://jusinx.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń