sobota, 14 marca 2015

KOPCZYK KRETA

<<KOPCZYK KRETA>>
125 g margaryny
1/2 szkl. cukru
1 i 1/2 szkl mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
2 jaja
500 ml śmietany 30 %
2 śmietan fiksy
3 łyżki cukru pudru
sok z 1 cytryny
3 banany
Margarynę cukier i kakao i 1/3 szklanki wody podgrzewać, mieszając do połączenia składników. Ostudzić. Dodać dwa żółtka i mąkę z proszkiem. Z białek ubić pianę i połączyć z ciastem. Przełożyć do tortownicy 24 cm i piec 180 sT. C przez około 30 -40 min. W jeszcze ciepłym wydrążyć środek zachowując brzegi ok 1 cm. Śmietanę ubić z fiksami i cukrem pudrem. Obrane i przekrojone banany ułożyć na cieście i skropić sokiem. Przykryć kremem i okruszkami wydrążonego ciasta. Smacznego!






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz