A teraz proponuje kurczaki faszerowane mięsem. pieczarkami ,włoszczyzną i ciastem naleśnikowym.
Dwa kurczaki jeden około 2 kg drugi 1.5 kg. Wyciągamy z nich kości i filety, jak kto potrafi.
Farsz
1 kg mięsa wieprzowego mielonego
80 dag pieczarek-podpiekamy na patelni
paski włoszczyzny najlepiej kupić takie mrożone w paczce ok. 30 dag
4 upieczone średnie naleśniki (pokroić w cienkie paseczki)
pieprz, sól, majeranek, lubczyk,czosnek,cebulka smażona ( ja kupuję gotową)
Wszystkie składniki farszu mieszamy ze sobą i doprawiamy jak kto woli.
Faszerujemy kurczaki. Następnie nacieram je olejem wcieram w nie paprykę słodką i ziołową przyprawę do kurczaka. Wkładam do piekarnika na około półtorej godziny co jakiś czas podlewając kurczaki bulionem sporządzonym z kostki drobiowej rosołowej rozpuszczonej w pół szklance wody by kurczaki nie były suche.
Niestety zdjęcia potrawy skasowała mi z komputera moją najukochańsza córka ale tak ją bardzo kocham, myślę ze Wasza wyobrażnia sama namaluje te moje << dwa faszerowane Michały>>......Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz