środa, 14 stycznia 2015

Krówka z bitą śmietaną

SKŁADNIKI
Biszkopt:
5 jajek
1 łyżka olej
1 szklanka cukru
1 łyżka gorącej wody
1 szklanka mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 1/2 proszku do pieczenia

MASA ŚMIETANKOWA
400 ml śmietany 30 %
serek mascarpone jedno opakowanie
3 łyżki cukru
Śmietanę ubić z cukrem, gdy będzie już gotowa na koniec zmiksować z nią serek mascarpone.
MASA KRÓWKOWA
jedna puszka gotowej masy krówkowej
Przed nakładaniem na biszkopt trochę podgrzać będzie się łatwiej rozpływać

Białka ubić z cukrem na sztywno. Dodać po jednym żółtku, mąkę, i proszek do pieczenia. Następnie dodać olej, wodę. Piec w temp.200 stopni C przez 1/2 godzinki .Po wystygnięciu przekrawamy na trzy części. Na pierwszy blat wykładamy masę z bitej śmietany, a na drugi masę krówkową. Wierzch ciasta wykładamy masą śmietankową i tuż przed podaniem na stół trzemy na ciasto wiórki czekolady .








2 komentarze: