sobota, 14 września 2013

Babka Tulipan

BABKA TULIPAN

SKŁADNIKI
2 szklanki mąki
1 szklanka cukru
1/2 szklanki maku
250 g masła
100 g czekolady
6 jajek
5 łyżek mleka
3 łyżki wiórków kokosowych
2 łyżki kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
tłuszcz i bułka do blaszki


Masło utrzeć z cukrem.Dodać mąkę ,żółtka,3 łyżki mleka,i proszek.Białka ubić połączyć z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części. Do jednej wsypać mak i wyłożyć na blaszkę( ja użyłam keksówki). Do drugiej części dodać kakao i wyłożyć na ciasto z makiem. Do trzeciej części dodać
kokos, wyłożyć na wierzch. Piec około 50 min w temp.160 stopni C. Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz