wtorek, 17 września 2013

Torcik fantazja (własna inspiracja)

TORCIK FANTAZJA Z JABŁKAMI  (WŁASNA INSPIRACJA)

SKŁADNIKI NA CIASTO MAKOWO-KOKOSOWE(SPÓD)

6 jaj
szklanka kokosu 
szklanka maku
szklanka cukru
3 łyżeczki proszku do pieczenia

Białka ubić z cukrem dodać żółtka po jednym, następnie kokos, mak ciągle miksując i proszek do pieczenia. Wlać na blaszkę piec 15-20 min,. w temp. 180 stopni C.


MASA JABŁKOWA

2 kg jabłek smażymy z jednym opakowaniem cukru waniliowego i cynamonem ( według uznania). Ostudzone mieszamy z rozpuszczonymi w niewielkiej ilości wodzie dwoma galaretkami agrestowymi lub cytrynowymi i po ostudzeniu aby były zimne nakładamy na spód makowo -kokosowy. 

MASA BUDYNIOWA

Na wystudzone jabłka nakładamy ciepły budyń śmietankowy ugotowany w mniejszych ilościach mleka niż podany na torebkach aby był gęstszy.

Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz